Cumartesi, 04 27th

Osmanlı Modernleşmesinden Türk Modernleşmesine Siyasallığın Değişimi

"Osmanlı Modernleşmesinden Türk Modernleşmesine Siyasallığın Değişimi"

afs7a

Doç. Dr. Bünyamin BEZCİ

Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi

"Osmanlı Modernleşmesinden Türk Modernleşmesine Siyasallığın Değişimi"

Bu seminer Osmanlı siyasal sisteminin geleneksel biçiminin nasıl dönüştüğünü ve modern   Osmanlı’nın siyasi sorunları nasıl tartıştığını ele alarak başlayacaktır. Daha sonra bu   topraklardaki ilk modern devlet formu olarak Cumhuriyetin kurucu iradesi sorgulanacaktır.   Tarihsel anlatının her bir aşamasında iktidarı oluşturan temeller anlaşılmaya çalışıldığı gibi   iktidara karşı duran muhalif siyasiliğin de altı çizilecektir. Seminerin analiz çerçevesi siyasal   kavramsal düzlemdir. Tarihsel sabitleme peşinde değil, tarihi siyasal kavramlarla yorumlama   peşinde olacağız. Siyasallığı oluşturan tarafları karşılaştırmalı olarak analiz edeceğiz.

Doç. Dr. Bünyamin BEZCİ

Bünyamin Bezci, Ankara SBF Kamu Yönetimi mezunudur. Bremen Üniversitesi'nde dil öğrenimi sonrasında Sakarya Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmıştır. Uludağ Üniversitesi'nde siyaset felsefesi alanında doktorasını tamamladıktan sonra Muğla Üniversitesinde çalışmıştır. Halen Sakarya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde Türk siyasal hayatı dersleri vermektedir.

TARİH : 13 KASIM 2013 , ÇARŞAMBA

SAAT    : 13:00 - 14:30

YER      : KONGRE MERKEZİ , SALON 1

Anasayfa ARŞİV Osmanlı Modernleşmesinden Türk Modernleşmesine Siyasallığın Değişimi