SASGEM

Bilgi Çağında Mühendislik İnovasyon ve Girişimcilik

Biyografi

Prof Dr. Tahsin ENGİN

İlk-orta ve lise öğrenimini Samsun’da tamamlayan Prof. Dr. Tahsin Engin, 1992 yılında Hacette Üniversitesi’nden makina mühendisliği dalında lisans diplomasını, 1996 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nden yüksek lisans diplomasını ve 2000 yılında Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nden doktora diplomasını almıştır.

1992-1994 yılları arasında Van Çimento Tic. A.Ş.’de döner fırın ve değirmenlerden sorumlu üretim mühendisi olarak görev yapmıştır. 1994 yılında üniversitede araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine başlayan Engin, 2000 yılında Yardımcı Doçent, 2008 yılında Doçent ve 2013 yılında profesör unvanlarını almıştır. 2001-2003 yılları arasında Amerika Birleşik Devletlerindeki Nevada Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde misafir araştırmacı ve öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Engin, 2012 yılında Sakarya Teknokent A.Ş. bünyesinde doktora öğrencisiyle birlikte İNOTEK Ltd. Şti. adında bir teknoloji şirketi kurmuştur.

Ayrıca 2011-2014 yılları arasında 3 yıl süreyle TÜBİTAK danışma kurulu üyeliği yapmış ve bu süreçte yaklaşık 800’ün üzerinde projenin değerlendirmesinde bulunmuştur. Prof. Dr. Tahsin Engin bugüne kadar 4 TÜBİTAK ve 1 DPT (şimdiki adı Kalkınma Bakanlığı) projesini başarıyla tamamlamıştır.

Prof. Dr. Tahsin Engin’in çoğu uluslararası prestijli bilimsel dergilerde yayımlanmış 140 civarında bilimsel eseri; biri Diferansiyel Denklemler, ikisi Akışkanlar Mekaniği konusunda üç çeviri kitabı bulunmaktadır. Her üç kitap da Türkiye Bilimler Akademisi TÜBA’dan mühendislik dalında ödül kazanmıştır.

Prof. Dr. Tahsin Engin’in ikisi uluslararası ve ödüllü olmak üzere 4 patent başvurusu bulunmaktadır. 2013-2018 yılları arasında Sakarya Teknokent A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapan Engin, bu şirket bünyesinde faaliyet gösteren ADAPTTO-Teknoloji Transfer Ofisi’nin kurucudur. TÜBİTAK İş Mentoru olan ve 2016-2018 yılları arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Kamu-Üniversite-Sanayi-İşbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubu Sakarya İl Temsilcisi olarak görev yapan Prof. Dr. Tahsin Engin evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ayrıntılar

TARİH : 06 Mart 2019, Çarşamba