Pazartesi, 05 13th

Özgürlük ve Demokrasi: Teoriye Pratik Bir Bakış

"Özgürlük ve Demokrasi: Teoriye Pratik Bir Bakış"

3.12.14-Özgürlük-ve-Demokrasi-Teoriye-Pratik-Bir-Bakış

Prof. Dr.  Atilla Yayla

Adı Soyadı : Atilla Yayla
Doğum Tarihi : 03.03.1957
Unvanı : Prof. Dr.

Akademik Unvanlar

Yardımcı Doçentlik Tarihi : 1991
Doçentlik Tarihi : 1992
Profesörlük Tarihi : 2000

Yüksek lisans Tezleri

Kürşat Birinci, Demokrasiye Geçiş Sürecinde Arayışlar: Hür Fikirleri Yayma Cemiyeti, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2006
Cennet Uslu, Cumhuriyet Dönemi Türk Ulusçuluğunda Kültürel Ulusçuluğun Bir Unsuru Olarak ‘Tarih’in Rolü, Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1998.
Bican Şahin, Aristoteles’in Adalet Anlayışı, Hacettepe Üniversitesi sosyal Bilimler Enstitüsü, 1996 (Bu tezin yöneticiliğini, tamamlanmasına yakın, Fulbright bursuyla ABD’ye gitmemden ötürü bir başka meslektaşıma bıraktım).
Yeşim Vural Erdoğan, Hayek’in Adalet Anlayışı, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1995

Doktora Tezleri

Orçun İmga, Amerika’da Din ve Devlet: Tarihî ve Felsefî Temeller, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2010
Ahmet Taner, Murray Rothbard: Liberal Gelenekte ve Siyaset Felsefesindeki Yeri, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2009.
Zekeriya Tüysüz, Siyaset Teorisinde Mükemmelliyetçilik, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2009.
Hüseyin Bal, Laikleşme Teorisi ve Küresel Dini Diriliş Argümanı Bağlamında Dinsel Değişim, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2006
Fatih Demirci, Klasik Toplum Sözleşmesi Kuramlarında Birey Devlet İlişkisi, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2005.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.ticaret.edu.tr/tr/akademik/ayayla

TARİH : 19 KASIM 2014 , ÇARŞAMBA