Cumartesi, 04 27th

"Bilgi ve Zihinsel Altyapısı"

afis2kucuk

Prof. Dr. Alparslan AÇIKGENÇ

Yıldız Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi

"Bilgi ve Zihinsel Altyapısı"

İnsan davranışları, insan iç dünyasından neş'et etmektedir. Buna göre her davranış bir zihinsel altyapıyı varsaymaktadır. Bilgi de davranış gibi zihinsel bir çerçeve üzerine bina edilir. Bu zihinsel çerçeve bilginin altyapısını oluşturmaktadır. Bu alt yapı insan zihninde olduğuna göre tamamen kavramsaldır. Bilginin altyapsını oluşturan bu kavramlar nelerdir, mahiyetleri nedir ve hayatta insanı nasıl yönlendirir gibi önemli konular ele alınarak “bilginin zihinsel altyapısı olarak” başlığı altında sunulacaktır.

Alparslan Açıkgenç

1952 yılında Erzurum’da doğdu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi’nde tamamladı (1974). Yüksek lisansını Üniversity of Wisconsin’de (1978) ve Doktorasını The University of Chicago’da (1983) yaptı. 1983 yılında ODTÜ Felsefe Bölümü’nde göreve başladı. 1984’de Yardımcı Doçent, 1987’de Doçent ve 1993’te Profesör oldu. 1985’de Chicago Üniversitesinde, 1995-99 arasında Malezya Uluslar arası İslam Düşüncesi ve Medeniyeti Enstitüsü’nde görev yaptı. Fatih Üniversitesi öğretim üyeliğinden sonra; halen, felsefe bölümünde öğretim üyesi olarak ders verdiği, Yıldız Teknik Üniversitesinde Sosyal Bilimler Enstitüsü müdürlüğü görevini yürütmektedir.Çok sayıda makalesi yanında, Bilgi Felsefesi(1992), Being and Existence in Sadrâ and Heidegger: A Comperati ve Ontology, (Kuala Lumpur, 1992); Kavram ve Süreç olarak Bilginin İslamileştirilmesi (1998) isimli kitapları yayınlandı.

TARİH : 23 EKİM 2013 , ÇARŞAMBA

SAAT    : 13:00 - 14:30

YER      : KONGRE MERKEZİ , SALON 1

Anasayfa Hakkında Önemi Eğitimler BİLGİ VE ZİHİNSEL ALTYAPISI - Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç